Program na Marec

Každý mesiac máme pre Vás v ICHTYS-e pripravený program. 

Stredy sme druhý klub špeciálne naplánovali na aktivity, pri ktorých ste všetci vítaní, t. j. bez vekových obmedzení. Tento mesiac začíname turnajom v ping pongu a zakončíme kvízom.

Keďže prvý marcový týždeň sú prázdniny, ak nám vyjde pekné počasie, radi by sme si spravili ICHTYS opekačku, na ktorú ste všetci vítaní.

Posledný štvrtok v mesiaci, stále zostáva vyhradený oteckom s deťmi. Tentoraz to však vychádza na predposledný štvrtok keďže posledný štvrtok je sviatok.

Podrobný prehľad aktivít a klubov na tento mesiac nájdete na obrázku nižšie.

Jarné prázdniny

  • Turnaj v ping pongu dopadol na výbornú. Do turnaja sa zapojilo 10 súťažiacich, ktorí si chceli medzi sebou zmerať sily. Najmladší hráč mal iba 8 rokov, no odhodlanie 16 ročného. Nanešťastie zistil, že na víťazstvo musí ešte potrénovať. Konkurencia však bola silná. Gratulujeme víťazom a ďakujeme každému za krásny zážitok.
  • Hoci počasie bolo všelijaké, na opekačku to bolo dokonalé. Popritom sme stihli pohľadať aj nejaké kešky. Po celom meste sú ich rozmiestnené stovky a dokonca bol s nami aj mládežník, ktorý je aktívnym hľadačom a zároveň aj tvorcom väčšiny kešiek v tejto mestskej časti.

Kreatívny klub

  • Keď už začala tá jar, počasie si žiadalo, aby sme to využili na zveľadenie okolia Ichtysu. Deti si tak pre seba zasadili rajčinky a pred klubom nám vyrastú, dúfajme, kvetinky. Uvidíme, čo z toho bude.

Tématický klub

  • Téma diskriminácie bola obsahom stredajšieho klubu. Poukazovali sme na rôzne dôvody diskriminácie a pýtali sme sa detí, aké s tým majú skúsenosti. Stretli sa niekedy s tým, že boli/sú diskriminované? Ako sa pri tom cítili? Stalo sa im, že aj sami niekoho diskriminovali?
  • Diskutovali sme o rôznych predsudkoch, ktoré sú v spoločnosti aktuálne.
  • Ukázali sme si spôsoby efektívnej komunikácie v konflikte

Kvízový klub

  • Poslednú marcovú stredu sme venovali kvízu. Otázky sa týkali rôznych tém.
  1. Šport, hry a umenie
  2. Príroda a veda
  3. Zvyky a tradície
  • Náročnosť otázok bola rôzna, veľa záviselo aj od vlastnej intuície či pamäte. Dôležité bolo hlavne to, aby sme sa zabavili a popritom aj niečo naučili.

Comments are closed.