DARCOVSKÉ VÝZVY

Čo je darcovská výzva?

Ide o vytvorenie vlastnej „stránky“, ktorú vytvorí podporovateľ (fanúšik) na webe neziskovky, s cieľom získať pre ňu čo najviac darov. Je to hravý spôsob, ako zapojiť do pomoci aj svoje okolie. Výzvu tvoríte pod svojím menom, s vlastným obsahom a vašou fotografiou. Získané dary tak poputujú priamo organizácii, pre ktorú ste sa rozhodli ich zbierať.

Existujú rôzne dôvody pre vytvorenie výzvy. Napríklad:

  • oslava narodenín, výročia, promócií alebo svadby
  • športová výzva (zabehnutie maratónu, zdolanie horských vrcholov alebo dlhodobá púť)
  • iná výzva vo forme stávky, ako „ak vyzbierame 1000 eur, oholím si hlavu“
  • akákoľvek iná príležitosť k pomoci

Fantázii sa medze nekladú a výsledkom Vašej výzvy bude skutočná pomoc ľuďom. 

Ako na to?

Vlastnú darovaciu stránku si vytvoríte pomocou jednoduchej šablóny doslova za 5 minút. Stačí vlastnými slovami popísať Vašu motiváciu, teda dôvod, prečo ste sa rozhodli pomôcť. Svojím príkladom, výzvou alebo špeciálnou oslavou tak prilákate k pomoci aj iných. Vďaka tejto výzve umožníte svojmu okoliu, aby oslávili váš sviatok, alebo aktivitu konkrétnou pomocou, ktorá je Vášmu srdcu blízka.

Nižšie je popísaných niekoľko tipov, ako spraviť darovanie ešte úspešnejšie:

  1. Popíšte vo výzve vlastnými slovami, prečo chcete pomôcť práve cez Občianske združenie ICHTYS. Cenné sú osobné skúsenosti, srdcová téma alebo osobný zápal pre tému, pretože Vaše okolie Vás najlepšie pozná a lepšie tomu porozumie. Povedzte im o príležitosti, pri ktorej túto výzvu robíte.
  2. Nastavte si cieľovú sumu, ktorá je podľa Vás dosiahnuteľná. Môže reprezentovať konkrétnu pomoc, napríklad 500 eur = zabezpečenie kúrenia na zimu pre klub.
  3. Čas trvania výzvy nastavte od dvoch týždňov do 35 dní a využite tento čas naplno.
  4. Nezabudnite do výzvy vložiť fotografie. Jedna fotka často povie viac ako tisíc slov.
  5. Oslovte svoje okolie, oslovte celý svet. Výzvu môžete poslať komukoľvek, ale predovšetkým nezabudnite na svojich najbližších, ktorí Vám dôverujú a radi podporia Váš nápad. Čo sa týka oslovenia tak je pravidlo: Čím osobnejšie, tým lepšie. Použite email, sociálne siete, Messenger, Whatsapp, Instagram alebo akýkoľvek iný spôsob a nezabudnite pripojiť link na výzvu.
  6. Zdieľajte a vyzvite ďalších na zdieľanie.
  7. Prvý dar je dôležitý, prispejte ním vy. Keď si ktokoľvek ďalší výzvu otvorí, už nebude svietiť 0 ako darovaná suma.
  8. Každý darca, ktorý sa zapojí, od nás dostane mail s poďakovaním. Svojim blízkym sa však môžete poďakovať aj vy. Určite ich tým veľmi potešíte.
  9. Nevzdávať sa a počas celej výzvy buďte aktívni. Vaše úsilie pocítia tí, ktorí to potrebujú najviac. Ďakujeme!

Po ukončení výzvy bude vyzbieraná suma odoslaná na účet Občianskeho združenia ICHTYS.

Ak by ste potrebovali pomoc, viac informácií, fotografie alebo rady, veľmi radi pomôžeme. Neváhajte kontaktovať kolegynku Mirku na mailovej adrese: mirka@ozichtys.sk

VYTVORIŤ DARCOVSKÚ VÝZVU

Comments are closed.